Most popular

Här visas årligen ett tjugotal utställningar om industridesign, konsthantverk, möbel- och textildesign, arkitektur och stadsutveckling, mode, grafisk formgivning och illustration. En webbkaka är en liten..
Read more
Schackbutiken vill driva verksamheten i Stockholm vidare, men inga detaljer är bestämda. Schackhandeln säljer därför inte under Schack-SM. Detsamma gäller dem som har innestående belopp..
Read more

Borra jag betonggolv


borra jag betonggolv

maskinen. På den gamla goda tiden hade man inga större problem att få upp sina hyllor, tavlor, väggklockor etcetera på väggen. Gammalt fint arvegods eller andra värdefulla klenoder kan gå förlorade. Det är inte ovanligt att en vägghylla, en tung spegel eller ett väggur faller i golvet för att kroken eller skruvarna i betongväggen lossnar. Annat är det i dag när väggen ofta är i betong. Relaterade artiklar, borra och fäst i tegel, tegel är ett så vackert material att man ofta inte vågar borra hål i det. Dra regelbundet tillbaka borren för att undvika överhettning. Den starkaste och bästa infästningen i betong är pinnskruvexpander, typ Torgrip en svensk uppfinning. Större hål förborras med en mindre borr-diameter. HYR eller lna en sdan maskin dom f gngerna man ska gra strre borrningar i sin betong.

Jag hade en s kallad "borrhammare" nr jag arbetade som betongborrare och den kostade si s dr 25 000 kronor och det r inte ngot jag rekommenderar en privatperson att kpa. Det har liksom inte varit lge att lgga mer n ett par hundralappar fr att f upp dessa tavlor. Fr mina behov som bott i lgenhet hela mitt liv utan strre renoveringsprojekt har det fungerat prima med en enkel slagborrmaskin frn Biltema fr att hnga upp lite tavlor. Borrutrustningen fästes på väggen med expander eller med vakumplatta (kräver vacumpump fördelen med vacumplattan är att det inte blir något märke efter expander.

Använd alltid skyddsglasögon oavsett om du använder spikpistol eller borrar i betongen med slagborrmaskin. Här krävs ingen skruvning. Hittat en del tips där man förespråkar ihåliga diamantborr istället för slagborr. Undvik plast där infästningen kan utsättas för värme, Plasten kan torka och då släpper pluggen. Kan vara lite bökigt att borra snett med dem i början av borrningen (var jag bor i sverige på engelska rädd om borrsegmenten). Vattnet löser man genom att fästa lite plast med dubbelhäftande tape runt stället där man skall borra, plasten leder du sedan ned i en hink som får samla upp vattnet. Jag har ingen aning om jag tar mig vatten över huvudet men här är lite bakgrund i varje fall: Det ska bli ett betonggolv med golvbrunn, armering, och golvvärme på 10 cm eps. Vet inte om det just är slaget man vill komma ifrån. Utomhus och i fuktig miljö gäller varmförzinkade infästningar. Dom strre maskinerna om man ska borra ordentligt i sin betong r bttre att ka och hyra istllet fr att kpa. Lättbetong är åtskilligt porösare än betong och kräver annan infästningsteknik.


Top news

Helsingborg-Degerfors förutsägelser

Hebei Guangzhou Evergrande over.5 goals. Celta Vigo-Real Madrid BTS/YES over.5 goals. Cadiz CF Huesca. AIK-Malmö FF BTS/YES. Port Vale Burton BTS/YES.


Read more

Gen Simmons agent

Reynolds 1993: Für Ray Wise in Die Wiege der Sonne, Rolle: Senator John Morton 1993: Für Tom Berenger in Sliver, Rolle: Jack Landsford 1993: Für


Read more

Västerås till stockholm tåg

Läs mer om hur vi använder cookies. Betalning på buss ger EJ platsgaranti. I Västerås arrangeras årligen världens största bilträff, Power Big Meet. Restiden ligger


Read more
Sitemap